Over mijzelf

Ik ben Frederika Fledderus, Ria van roepnaam, geboren in juni 1958 te Wittelte. Sinds 2009 ben ik voor het eerst met steen gaan werken dit is ontstaan door crisismomenten in de persoonlijke sfeer. Het verwerken van emotie en vorm geven aan rouwprocessen. Ik heb mezelf het beeldhouwen eigen gemaakt.

Het heeft me geleerd echt los te laten. Losmaken en laten gaan, ruimte geven aan wat er zich aandient. Mijn doorzettingsvermogen heeft ervoor gezorgd dat ik allerlei soorten steen & hardheden durfde aan te pakken. Ook de zwerfstenen (graniet)uit Drenthe bewerk ik, dit moet machinaal vanwege de hardheid van deze keien. Daarnaast ben ik ook meer met hout gaan werken. Nu ik meer tijd voor mezelf heb, ontdek ik dat ik de creativiteit nog meer kan ontplooien. Mede omdat het beeldhouwen best zwaar werk is, kies ik er nu voor meer met hout bezig te gaan. O.a ook het frezen van naamborden in hout. Tevens blijft fotograferen een passie, ik ben de vele foto’s die ik over de jaren heb gemaakt gaan sorteren/selecteren en laat deze printen op kleine en grotere formaten. En het maken van fotoboeken is iets wat ik heel graag doe.
Afgelopen jaar kreeg glas mijn interesse, vooral door de kleuren, hiermee is ook mijn logo ontstaan.
Ook hierin wil ik graag in de toekomst verder ontwikkelen.

Alles komt nu samen in mijn galerie waar ik ontzettend trots op ben.

Kom gerust langs om es een kijkje te nemen, ik ben van ma-vr & za ochtend vaak wel aanwezig, vanaf 10/11 uur tot 17 uur.
En u kunt altijd een belletje of berichtje doen om een afspraak te maken, om in mijn galerie es te willen kijken.
Dit kan eventueel ook ‘savonds tussen 19-21 uur.