Over mijzelf

Ik ben Frederika Fledderus, Ria van roepnaam, geboren in juni 1958 te Wittelte. Sinds 2009 ben ik voor het eerst met steen gaan werken dit is ontstaan door crisismomenten in de persoonlijke sfeer. Het verwerken van emotie en vorm geven aan rouwprocessen. Ik heb mezelf het beeldhouwen eigen gemaakt. 

Het heeft me geleerd echt los te laten. Losmaken en laten gaan, ruimte geven aan wat er zich aandient. Daarnaast ben ik ook meer met hout gaan werken. Nu ik meer tijd voor mezelf heb, ontdek ik dat ik de creativiteit nog meer kan ontplooien. Mede omdat het beeldhouwen best zwaar werk is, kies ik ervoor om meer met hout & glas` bezig te zijn. Ook blijft fotograferen een passie, welke ik verwerk in fotojaarboeken, en heb enkele af laten drukken op dibond, die ik in de verkoop heb.
  Ik heb in de tuin verschillende glasobjecten staan, die van mijn eigen hand zijn, maar ook nog wat geblazen glas, wat ik heb ingekocht. Wel deels als blikvangers…

Het werken met glas is voornamelijk in de winter mijn hoofdactiviteit, dit voer ik uit in een ruimte naast de galerie, door platen glas in vormen te snijden, en te decoreren, met stukjes glas, of glaspoeder en dan op de ovenplaat leg, waarna ze samensmelten tot een decoratie. 

De techniek hierin wordt fushen genoemd, gesneden vormen van gekleurd en blank glas, versmelten in mijn glasoven bij een temperatuur tussen de 600-800 graden. Welke via een thermosstaat/programma ingesteld is.

Kom gerust langs om es een kijkje te nemen, ik ben dagelijks smi aanwezig,  vaak ook werkend met glas. De galerie is  śmorgens gesloten tot 13 uur. Zaterdag en zondag graag alleen op afspraak. Smi ma t/m vr dus open tot 17.00. (  behalve als er corona-maatregelingen gelden….) Dan dus gesloten.

Graag tot ziens!