Over mijzelf

Ik ben Frederika Fledderus, Ria van roepnaam, geboren in juni 1958 te Wittelte. Sinds 2009 ben ik voor het eerst met steen gaan werken dit is ontstaan door crisismomenten in de persoonlijke sfeer. Het verwerken van emotie en vorm geven aan rouwprocessen. Ik heb mezelf het beeldhouwen eigen gemaakt. 

Het heeft me geleerd echt los te laten. Losmaken en laten gaan, ruimte geven aan wat er zich aandient. Mijn doorzettingsvermogen heeft ervoor gezorgd dat ik allerlei soorten steen & hardheden durfde aan te pakken. Ook de zwerfstenen (graniet)uit Drenthe bewerk ik, dit moet machinaal vanwege de hardheid van deze keien. Daarnaast ben ik ook meer met hout gaan werken. Nu ik meer tijd voor mezelf heb, ontdek ik dat ik de creativiteit nog meer kan ontplooien. Mede omdat het beeldhouwen best zwaar werk is, kies ik er nu voor meer met hout bezig te gaan. Ook blijft fotograferen een passie, ik ben de vele foto’s die ik over de jaren heb gemaakt gaan sorteren/selecteren en laat deze printen op kleine en grotere formaten. Het maken van fotoboeken is iets wat ik heel graag doe. 
Afgelopen jaren kreeg glas mijn interesse, vooral door de kleuren, hiermee is ook mijn logo ontstaan. Ik heb in de tuin allerlei glasobjecten staan die ik niet zelf geblazen heb, maar meest wel mondgelazen objecten zijn v e glasblazer uit Duitsland. Ze zijn mijn ‘blik’vanger en tevens voor de verkoop uiteraard.

Alles komt nu samen in mijn galerie waar ik ontzettend trots op ben.

Kom gerust langs om es een kijkje te nemen, ik ben dagelijks vaak wel aanwezig, en de galerie is open van ma-za v 13 tot 20 uur, en zondags op afspraak. Graag tot ziens.